Kopvērtējums – Siguldas Telpu orientēšanās tūre 2019

5. kārtas LIVE rezultāti

2019. gadā turpinām orientēšanās sacensību sēriju Siguldā – Telpu Orientēšanās. Šī ir speciāla orientēšanās sporta disciplīna, kur kontrolpunkti izvietoti ēku iekštelpās. Šo intelektuālo treniņsacensību mērķis ir:

  1. iepazīstināt ar orientēšanās sportu, un konkrēti telpu orientēšanās disciplīnu;
  2. radīt iespēju bērniem un pārējiem jēgpilni pavadīt laiku;
  3. veicināt bērnu un pieaugušo intelektuālo attīstību, lēmumu pieņemšanu un domāšanas ātrumu.

Telpu Orientēšanās trenniņsacensības organizē biedrība “Siguldas Maratona Klubs & Siguldas Takas” (tā orientēšanās sekcija “Siguldas Takas”).

Telpu orientēšanās sacensību mērķis ir parādīt dalībniekiem orientēšanās sporta interesanto dabu, kur ir gan jāskrien, gan jādomā, lai pēc iespējas ātrāk izietu uzdoto distanci.

Kalendārs

Datums, laiks Vieta Atbildīgais par kārtu & Palīgi
23. janvāris (trešdiena)
19-21
1. kārta – Siguldas Valsts Ģimnāzija
Foto no sacensībāmRezultāti un kartes
Atbildīgais: Valdis
Palīgi: Ilze, Vita, Aleksejs
9. februāris (sestdiena)
12-14
2. kārta – Devons – Siguldas Kultūras Centrs

Foto no sacensībām

REZULTĀTI UN KARTES

Atbildīgais: Valdis
Palīgi: Ilze, Liene, Aleksejs
23. februāris (sestdiena)
18-20 Screen Shot 2018-09-16 at 22.38.52
3. kārta – Zinātniski pētnieciskā stacija
Institūta iela 1, Peltes, Siguldas pag., Siguldas nov.
(neapsaimniekota ēka; starts tikai ar lukturīšiem; bērni līdz 12 gadiem ieskaitot tikai pieaugušo pavadībā)Foto no sacensībām

REZULTĀTI UN KARTES

Atbildīgais: Aleksejs
Palīgi: Emīls, Ilze, Vita, Valdis
2. marts (sestdiena)
18-20 Screen Shot 2018-09-16 at 22.38.52
4.kārta – Līgatnes pazemes bunkurs
(starts tikai ar lukturīšiem; bērniem, kas ir jaunāki par 10 gadiem, rekomendējam distancē doties kopā ar vecākiem)Foto no sacensībām

REZULTĀTI UN KARTES

Atbildīgais:  Normunds
Palīgi: Liene K, Emīls, Ilze, Liene Z, Jānis, Valdis, Rolands, Aleksejs
5. maijs (svētdiena)
10:00-11:45
5.kārta – Siguldas Bobsleja Trase un kopvērtējuma apbalvošana

REZULTĀTI UN KARTES

 

Atbildīgais: Valdis
Palīgi: Emīls, Normunds, Ilze, Rolands, Kaspars

Rezultāti: Māris Zinbergs

Kopsavilkums: Aleksejs Mjaliks

Sacensību teritorija un telpas

Sacensības notiek telpās. Sacensību dalībnieki ģērbjas kā iekštelpās nepieciešams, jo skrienot būs silti. Vēlami šorti un viegli krekliņi, iekštelpām paredzēti sporta apavi.  Pārģērbties varēs organizatoru norādītajās vietās, pārģērbšanās notiek puišiem un meitenēm vienā telpā. Pa sacensību teritoriju staigāt aizliegts, izņemot, apmeklējot tualetes.

NB! Izņēmums ir īpašā sacensību kārta šobrīd pamestā ēkā ZPS, kur nav apkure un nav arī elektrība, līdz ar to jāģērbjas silti un skriešana notiek ar lukturīšiem. Šajā ēkā netiek nodrošināta tualete – vēlams par to padomāt iepriekš. Kā arī Siguldas Bobsleja trase, kur sacensības notiks daļēji ārtelpās un iekštelpās.

Reģistrācija

Sacensībām var reģistrēties iepriekš online vai sacensību norises vietā. Reģistrējoties iepriekš, reģistrācijas web lapā sacensību dalībnieki izvēlās savu vecuma un dzimuma grupu, ievada personīgā SportIdent numuru (ja tāds ir), vai norāda, ka vēlēsies SportIdent īrēt no organizatoriem. Reģistrēties var arī uz vietas, tomēr jārēķinās, ka tad būs jāpavada kāds laiks rindā. Pēc iespējas ir jācenšas pieteikties iepriekš, izmantojot online formu, kas norādīta zemāk pie katras kārtas. Online pieteikšanās slēdzas 2 dienas pirms sacensībām plkst 21:00 (piemēram, ja sacensības notiek 23.janvārī, tad iepriekšējā pieteikšanās beidzas 21.janvārī plkst 21:00).

Ierodoties sacensību centrā, jādodas uz reģistrācijas vietu, kur jāiemaksā dalības maksa par konkrēto kārtu. Un, ja tiek īrēts čips, tad jāsaņem arī īrētais SportIdent čips. NB!! Nomātie Sportidenti pieejami tikai ierobežotā daudzumā, tāpēc var būt situācija, kur ir jāgaida, kad kāds no iepriekšējiem dalībniekiem ir finišējis un tikai tad būs pieejami SportIdent čipi nākamajiem startēt gribētājiem.

Sacensību Programma, laiki

Sacensības katrā kārtā notiek savā laikā – vai nu pa dienu vai vakarā. Par konkrētu starta laiku aktuālā informācija ir mājas lapā.

Sacensību grafiks ir šāds:

  • noteiktajā kārtas datumā 1 stundu pirms noteiktā starta laika  – ierašanās sacensību centrā, reģistrācija, SI nomāto čipu saņemšana.
  • Sākot no noteiktā starta laika sākuma 1h30min periodā (tas ir starta periods), brīvi izvēlētā laikā notiek dalībnieku starti, jāizskrien abas distances.
  • 30 min pēc starta perioda beigām slēdz finišu un sāk distances novākšanu;

Rezultāti tiks publicēti nākamās dienas laikā internetā kluba mājas lapā: http://www.siguldastakas.lv/

Sacensību distanču kartes

Katras sacensību kārtas karte katrai no distancēm būs drukāta uz A4 vai A3 formāta. Kartes ne vienmēr tiek zīmētas konkrētā mērogā, tās ir shematiskas. Apzīmējumi uzdrukāti uz kartes. Pēc finiša kartes paliek sacensību dalībnieku rīcībā. Jau finišējušie dalībniekiem aizliegts rādīt kartes tiem, kas vēl nav startējuši. Ievērosim godīgas spēles principus!

Uz katras kartes uzdrukāta konkrēta viena distance, piemēram, “1. distance” vai “2. distance”. Dalībnieks pats ir atbildīgs par pareizās distances izvēli un pareizās kartes paņemšanu startā.

Distances

Ikvienā posmā pieejamas 2 sacensību distances (1.distance un 2.distance). Katrā posmā dalībniekam jāveic divas distances ar startu jebkurā sev ērtā laikā sacensību starta laikā. Ikviens dalībnieks var startēt abās distancēs, no sākuma izejot vienu, un tad startējot otrā distancē. Nav svarīga secība, kādā distances tiek izietas. Sacensību kārtas rezultāts ir abu distanču rezultātu summa. Tas nozīmē, ja dalībnieks startē tikai vienā distancē, viņš iegūst konkrētās distances rezultātu, bet kārtas koprezultātā un gala diplomu izcīņā nepiedalās.

Pirms starta ir atļauts uzturēties tikai norādītajās vietās, netraucējot citiem sacensību dalībniekiem. Nav atļauts iepazīties ar distanci pirms sava starta, ievērojot godīgas spēles principus un izturoties ar cieņu pret citiem dalībniekiem. Dalībnieki viens otram kartes sacensību laikā un pēc finiša sacensību vietā nerāda, ar tām var iepazīties pēc sacensībām. Kartes paliek dalībnieku īpašumā.

Starts, Finišs un Atzīmēšanās

Distancē atzīmēšanās notiek ar SportIdent čipiem.

Startā pirms katras distances ir jānotīra SportIdent čips (ievietotjot to CLEAR ierīcē). Starta brīdī dalībniekam tiek izsniegta karte (Distance 1 vai Distance 2 – dalībnieks pats to pasaka). SportIdent čips jāievieto START lasītājā. Izvēlētā distance jāveic kartē uzzīmētajā KP kārtībā. Starts ir apzīmēts ar trijstūri, kontrolpunkti ir kā aplīši, un finišs ir dubults aplītis. Katram kontrolpunktam ir viņa kārtas numurs distancē, un paša kontrolpunkta numurs (piemēram, 1-34; 2-36 utt). Kontrolpunktus jāapmeklē un jāatzīmējas kārtībā, kā tie uzzīmēti uz kartes, piemēram, 1-34 -> 2-36 ->3-40, utt (https://siguldastakas.files.wordpress.com/2018/02/spv-1-distance.pdf).

Katrā kontrolpunktā atrodas stacija, kurā jāatzīmējas ar piešķirto SportIdent čipu, to ievietojot stacijā un sagaidot skaņas signālu. Finišējot dalībnieks nolasa Sportident čipu, lai piereģistrētu rezultātu, un iegūtu sava skrējiena pagaidu rezultātu izdruku. Ja SportIdent ir īrēts, tas ir jāatgriež finišā uzreiz pēc rezultātu nolasīšanas, kad veiktas abas distances. Dalībnieks pats ir atbildīgs par laika nolasīšanu finišā pēc katras distances veikšanas. Organizatori dalībniekam var jautāt kurā grupā viņš startē, kuru distanci viņš skrēja.

Dalības maksa

Dalības maksa par vienu kārtu – 5 EUR. Tiek piemērotas šādi īpaši nosacījumi:

  • Siguldas skolu skolēniem, uzrādod skolēnu apliecību, dalība bez maksas!
  • Bērniem, skolēniem, jauniešiem līdz 16g ieskaitot, startējot grupās VS10, VS12, VS14, VS16 – dalības maksa 3 EUR par kārtu;
  • Siguldas novada iedzīvotājiem, uzrādot ID karti, dalībai 20% atlaide (dalības maksa ar atlaidi 4 EUR);
  • Biedrības “Siguldas Maratona Klubs & Siguldas Takas” biedriem – dalības maksa 3 EUR par kārtu;

Dalības maksa ietver startu sacensību kārtas divās distancēs, vienu sacensību karti katrai distancei (to izsniedz pie starta), SportIdent čipa īri (ja nepieciešams), iespēju iegūt kopvērtējuma diplomu un sponsoru balvu.

Ja SportIdent tiek īrēts no organizatoriem, tiek piefiksēts dalībnieka vārds un uzvārds, kas šo SI saņem. Ja sacensību laikā konkrēto SI dalībnieks nevar atgriezt, tad jāsamaksā pilna SI nozaudēšanas maksa: SI-8 un SI karte: 30 EUR, SI-9 un SI10 un SI11: 50 EUR, SIAC 65 EUR apmērā.

Ja dalībnieks ir pieteicies sacensībām, bet nav ieradies, tad dalībniekam nākamajā kārtā jāsamaksā pilna dalības maksa par iepriekšējo kārtu.

Dalībnieku Grupas

Bērni, kas jaunāki par 7 gadiem, startē tikai vecāku vai skolotājas pavadībā, vai ar īpašu vecāku atļauju var startēt individuāli, par to brīdinot organizatorus. Par bērniem pilnu atbildību uzņemas viņu vecāki/aizbildņi.

  • V10 – puiši līdz 10 gadu vecumam (ieskaitot)
  • S10 – meitenes līdz 10 gadu vecumam (ieskaitot)
  • V12 – puiši līdz 12 gadu vecumam (ieskaitot)
  • S12 – meitenes līdz 12 gadu vecumam (ieskaitot)
  • V14 – puiši līdz 14 gadu vecumam (ieskaitot)
  • S14 – meitenes līdz 14 gadu vecumam (ieskaitot)
  • V16 – puiši līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot)
  • S16 – meitenes līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot)
  • V21 – atklātā grupa vīriem, bez vecuma ierobežojuma
  • S21 – atklātā grupa dāmām, bez vecuma ierobežojuma
  • V40 – vīri, no 40 gadu vecuma
  • S40 – sievietes, no 40 gadu vecuma

Vērtēšana un Apbalvošana

Katrā Telpu Orientēšanās kārtā katrā grupā iegūtā vieta tiek izmantota kopvērtējuma aprēķinam visiem dalībniekiem. Tiks vērtētas 4 labākās kārtas (bērniem grupās no VS10-VS12 – 3 kārtas). Minētie dalībnieki piedalās kopvērtējuma rezultātu izcīņā, kur 1.-3.vieta tiek apbalvotas ar medaļām un sponsoru balvām. Konkrētā kārtā uzvar tas dalībnieks/-ce, kura/-as abu distanču rezultātu summa ir vismazākā.

Uzvarētājus individuālās kārtās neapbalvo, bet dalībnieki iegūst morālu gandarījumu par to, ka ir noskrējuši citus vienlīdz spēcīgus un gudrus konkurentus 🙂

Atbildība

Sacensību organizatori neuzņemas atbildību par dalībnieku veselību un drošību. Dalībnieki paši ir pilnībā atbildīgi par sevi, savu veselību, gatavību startēt ikvienas distances laikā un visu sacensību laikā. Organizatori par dalībnieku veselību atbildību neuzņemas. Par bērniem sacensību zonā un arī distancē pilnībā atbild viņu vecāki vai aizbildņi.

Papildus noteikumi

  • Aizliegts startēt ielas un vieglatlētikas vai orientēšanās sporta apavos ar radzēm. Ieteicams izmantot sporta apavus, ar kuriem var ērti pārvietoties pa cietu virsmu. Lai izvairītos no traumām, lūdzam izmantot apavus ar pēc iespējas plānāku zoli.
  • Telpas ir apsildītas. Sacensību centrā būs pieejama tualete. (izņemot kārtas, kas notiek neapsildītās telpās bez elektrības –  ZPS)
  • Iesildīšanās skrējienu var veikt ārpus ēkas, bet izmantojot citus apavus.
  • Dalībnieki paši atbild par savu veselības stāvokli. Par bērnu veselības stāvokli atbild vecāki vai aizbildņi, treneri vai personas, kuras bērnus pavada. Sacensību rīkotāji nenes atbildību par traumām, kas gūtas sacensību laikā.
  • Kāpņu telpu apkārtnē jābūt ļoti uzmanīgiem. Neuzmanība var izraisīt smagas sadursmes starp dalībniekiem. Skrienam uzmanīgi, jo pretī jebkurā vietā var nākt kāds cits dalībnieks. Ievērojam norādīto kustību virzienu.

Īpaši noteikumi

  • Skrienam tikai pa labo pusi – gan gaiteņos, gan trepēs. Vienmēr turamies pa labi un tikai pa labi.
  • Ja kartē ar zilu virziena bultu parādīts konkrēts kustības virziens (gaiteņos, trepēs), tad tas jāievēro.
  • Skrienot cauri durvīm vai uz vai no kāpņu telpas – izstiep roku ar visu karti uz priekšu cik tālu vien vari, lai tevi var redzēt pirms tu parādies durvīs!
  • Sarkanās līnījas kartē un telpās kā norobežojošās līnījas šķērsot ir kategoriski aizliegts.
  • Labirintā sarkanās līnijas šķērsot kategoriski aizliegts. Nedrīkst stiept pāri roku un mēģināt atzīmēties pāri sarkanajai līnījai.

Par ikvienu augstākminētā punkta pārkāpumu sacensību organizatori nekavējoši dalībnieku diskvalificē un noņem no trases, liedzot turpmāku dalību konkrētajā sacensību kārtā.

Papildus informācija

Piedaloties sacensībās, dalībnieki automātiski piekrīt savu personas datu apstrādei sekojošā apjomā: Vārds un Uzvārds – dalībnieka identifikācijai, dzimšanas gads – klasifikācijai, klubs – klasifikācijai. Dalībnieka rezultāts, vai distance veikta, un kādā laikā, tiks publicēts Internetā.

Pasākumā dalībnieki var tikt fotografēti vai filmēti, un iegūtie materiāli tikt izvietoti internetā ar orientēšanās sportu saistītos resursos vai publicēti preses izdevumos. Piedaloties sacensībās dalībnieki automātiski piekrīt, ka viņu foto vai video var tikt publiskoti interneta, drukātajos un citos plašsaziņas līdzekļos, kā arī uzglabāti bez ierobežojuma.

Sacensības atbalsta Siguldas novada dome.

Organizatoru kontaktinformācija

(konkrētās kārtas atbildīgais minēts sacensību nolikumā nolikumā)

  • Valdis Janovs +371 26336780
  • Aleksejs Mjaliks ‭+371 26491124‬
  • Ilze Lūkina ‭+371 29123517‬
  • Liene Zilvere ‭+371 26473536
  • Emīls Mortuļevs ‭+371 28681721‬
  • Vita Beinerte ‭+371 29342475‬
  • Māris Zinbergs ‭+371 26216647‬
  • Normunds Korņejevs ‭+371 29445811